Duurzaamheid

Op dit moment verbruikt de mensheid méér grondstoffen dan de aarde in dezelfde tijd kan voortbrengen. Dit is vooral te wijten aan de toenemende consumptie van voedsel en productie van goederen. Canon Business Center Nederland begrijpt de urgentie en draagt op diverse manieren bewust bij aan een duurzame wereld.

Wij maken printen groener

Daarom werken wij er dagelijks aan om onze organisatie nóg groener te maken, vooral omdat wij een gezond klimaat en een eerlijke samenleving belangrijk vinden. Want laten we eerlijk zijn: printen is niet het eerste waaraan je denkt in het kader van duurzaamheid – terwijl printen nog steeds onmisbaar is in het zakelijke leven. Wel helpen wij organisaties voortdurend door het bieden van de meest duurzame innovaties, met volop respect voor mens en milieu.

New Value

Zo hebben wij onze unieke New Value lijn geïntroduceerd, waarbij jonggebruikte machines uit de markt een volwaardig tweede leven krijgen. Deze systemen hebben meerdere jaren werkervaring opgebouwd en wij rollen onze oranje loper uit als ze terugkomen na een trouw dienstverband. Waarom zouden wij deze toppers afdanken en niet nogmaals inzetten? Het einde van een financieel contract betekent immers niet het einde van de technische levensduur.

Deze machines worden door ons zorgvuldig nagekeken, gereviseerd, gereinigd en indien nodig voorzien van nieuwe onderdelen en de nieuwste generatie software. Zo geven wij volledige machines, finishers en losse onderdelen een tweede leven, waardoor wij jou een machine kunnen leveren die niet te onderscheiden is van een nieuw exemplaar. Op deze manier houden wij de kringloop voor multifunctionals en printers zoveel mogelijk gesloten. Onze New Value machines zetten wij in met dezelfde garantie als fabrieksnieuwe machines, bij onze klanten die een duurzaam en kostenefficiënt machinepark waarderen. Alle machines kunnen gegarandeerd nog 1,6 miljoen afdrukken maken.

Wij doen nog veel meer

Daarnaast implementeren wij duurzaamheid in diverse andere facetten van onze dagelijkse werkzaamheden: