Kun je dat óók printen…?

Van de boeken die we lezen tot aan de informatie die we dagelijks nodig hebben: print is werkelijk overal te vinden. Echter, we zien vaak over het hoofd hoe geweldig print is. Elk jaar zijn er nieuwe innovaties en productlanceringen in grootformaat graphics die het potentieel hebben om te veranderen wat we zien, waar en wanneer. Soms hebben we niet eens door wat we zien, omdat het nooit ‘gewoon afdrukken’ is, maar een ware beleving.
Nieuws
22 november 2023

Een gepersonaliseerde omgeving

Onze omgeving aankleden met prints, foto’s en kunstwerken doen we natuurlijk al jarenlang. Maar wij denken graag verder dan de welbekende mogelijkheden, met als doel om jou te verrassen. Wist je dat jij dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen jouw omgeving volledig kunt personaliseren? De mogelijkheden zijn oneindig en gepersonaliseerd maatwerk is dan ook de toekomst. Stel je eens voor dat je een zelfgemaakte foto als megagrote achtergrond op textiel kunt laten printen, dat je unieke versieringen kunt toevoegen aan meubels, en dat je je eigen behang of zelfs tegels kunt ontwerpen. Dankzij de nieuwste Canon innovaties is het allemaal mogelijk!

Licht vastleggen

Glas-in-lood is mooi en tijdloos, maar het kan een eeuwigheid duren voordat het geproduceerd is. De snelheid waarmee een print met glas-in-lood-effect wordt vervaardigd op een Canon Arizona printer is werkelijk ongelooflijk. Eerst wordt het ‘glas’ op de achterkant van polycarbonaat geprint, daarna wordt het oppervlak geprint om de herkenbare look & feel aan te brengen, waarna het eindproduct op maat wordt gesneden.

Print brengt je kleurrijk naar nieuwe plaatsen

Drukkerij Teletransfer in Barcelona kan een volledige stadsbus in minder dan 24 uur transformeren: 67 meter materiaal wordt supersnel geprint en is binnen slechts een uur klaar om aan te brengen. UVGel-inkten geven een ongelooflijke levendigheid en nauwkeurigheid, wat betekent dat opvallende boodschappen regelmatig kunnen worden vervangen, waardoor letterlijk nóg meer kleur wordt toegevoegd aan een toch al kleurrijke stad!

Bijzondere historie

Het behouden van buitengewone kunstwerken van onschatbare waarde is het juiste om te doen om de historie in stand te houden. Maar dit betekent natuurlijk niet dat we deze schatten niet te zien zouden mogen krijgen. Bezoekers van het Mauritshuis in Den Haag konden vorig jaar heel dicht bij een Rembrandt komen dankzij de ongelooflijke nauwkeurigheid van een speciale printtechnologie die letterlijk reliëf aanbrengt op het doek. Daarnaast bevat de film ‘The Goldfinch’ veel bijna-perfecte replica’s van het meesterwerk van Carel Fabritius.

Print maakt de wereld een mooiere plek

Nieuwe printtechnologie maakt toegankelijkheid kosteneffectief. In steden over de gehele wereld beginnen blinden en slechtzienden de effecten te ervaren van het combineren van tactiele afdrukken met technologie, of het nu gaat om praktische dagelijkse handelingen, zoals het navigeren door een stad, of om te kunnen genieten van nieuwe ervaringen die wellicht nog niet of nauwelijks beschikbaar waren.

Bron:
https://www.canon-europe.com/view/surprising-print/